رستوران های ایرانی شیراز

طرز تهیه هواری پلو

هواری پلو 

مواد لازم

میگو ۵۰۰ گرم
برنج ۵۰۰ گرم 
پیاز یک عدد
سیر ۴ حبه
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
لوبیا چشم بلبلی یک فنجان
گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
زیره سیاه یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آب مرغ نصف پیمانه

طرز تهيه

  1. این غذا یک پلوی مخلوط و مقوی است. می‌توان از زعفران هم برای خوشرنگ کردن غذا استفاده کرد. لوبیای چشم بلبلی را خیس کرده و چند بار آبش را عوض کرده و بعد پخته‌ایم. زیره را همان لحظه استفاده می‌شوییم و اگر قبلا شسته و خشک کرده و نگه داشته باشیم عطر آن از بین می‌رود. برنج را از قبل آبکش کرده‌ایم و کمی زنده تر برداشته‌ایم.
  2. می‌توان به جای میگو از ماهی هم استفاده کرد که در آن صورت باید ماهی را از قبل مزه دار کرده و بپزیم که در آن صورت این غذا هواری ماهی خواهد شد.برای اینکه میگو در غذا سفت نشود به آن آبلیمو یا سرکه نمی‌زنیم.ماهی تابه را روی حرارت می‌گذاریم و مقداری روغن داخل آن می‌ریزیم.
  3. پیاز خرد شده را داخل ماهی تابه می‌ریزیم تا کاملاً نرم شود.وقتی پیاز نرم شد سیر را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. می‌توانیم به جای حبه‌های سیر از سیر تازه هم استفاده کنیم.
  4. میگو را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم وقتی میگوها را مقداری تفت دادیم آب مرغ را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم بپزد. در ظرف را باز می‌گذاریم تا در حین حرارت دیدن مواد، آب غذا بخار شود.می‌توان به جای آب مرغ از استاک مرغ یا استاک گوشت هم استفاده کرد. از آب هم می‌توان استفاده کرد اما آب مرغ خوشمزه تر است.
  5. بعد از اینکه مواد کمی پخت و آبش کشیده شد گوجه فرنگی و رب را اضافه می‌کنیم.گوجه فرنگی و رب را با مواد قبلی تفت می‌دهیم کمی که تفت خورد لوبیا و سیب زمینی را اضافه می‌کنیم.
  6. سیب زمینی‌ها را نگینی ریز خرد می‌کنیم چون باید داخل برنج با بخار برنج بپزد و داخل مواد فقط کمی تفت می‌دهیم.به مواد نمک، فلفل قرمز و زردچوبه اضافه می‌کنیم.چون در این غذا از زیره استفاده می‌کنیم پس نیازی به استفاده از ادویه کاری نیست.
  7. مواد را با هم تفت می‌دهیم.ته قابلمه مورد نظر مقداری روغن می‌ریزیم.مقداری برنج داخل قابلمه می‌ریزیم و یک لایه از مواد و دوباره یک لایه از برنج می‌ریزیم.لایه آخر را با مواد پر می‌کنیم و نیازی به صاف کردن مواد هنگام ریختن داخل ظرف نیست.تقریبا چهار لایه از هر کدام یعنی برنج و مواد بریزیم کافی است.
  8. لایه آخر را که از مواد پر کردیم زیره را نصف می‌کنیم و هر نصفه را یک طرف ظرف روی برنج و کنار مواد در یک نقطه می‌ریزیم تا موقع پختن غذا این زیره غذا را معطر کند و بعد از پخت غذا هم اگر کسی طعم زیره را دوست نداشته باشد می‌توان آن قسمت از برنج را جدا کرد.
  9. اما کسی با طعم زیره مشکلی نداشته باشد می‌توان زیره را روی مواد پاشید.در ظرف را می‌گذاریم و می‌گذاریم به مدت ۲۵ – ۳۰ دقیقه دم بکشد
 
نظرات ارسال شده ( 0 )
جستجوی برچسب
اخبار شهر شیراز
تصویر تصادفی
ساندویچ ماهی برگر

رستوران های ایرانی © 2009