رستوران های ایرانی شیراز

مدیریت رستوران

مدیریت رستوران،www.res2ran.com

 

داشتن یک رستوران پر درآمد و خوب بر خلاف تصور، به سادگی امکان پذیر نیست. مگر آنکه مدیر رستوران دارای سابقه،حسن سلیقه و مهارت جذب مشتری باشد. با افزایش چشمگیر تعداد رستوران‌ها و رقابت سختی که بین آنها وجود دارد، این‌کار ساده به نظر نمی‌رسد، چرا که به جرأت می‌توان گفت مردم معمولاً فقط برای صرف غذا خوردن به رستوران نمی‌روند، بلکه آنان بیشتر شوق ‌دیدن دیگران را دارند، به عبارت ساده‌تر مردم به رستوران می‌روند تا مردم را ببینند. در نتیجه شلوغ بودن یک رستوران بهترین وسیله جذب مشتری است.

مدیر رستوران هر چه رفت و آمد بیشتری ایجاد کند، سود بیشتری عاید رستوران خواهد شد. در اغلب شهرهای بزرگ رستوران‌های وجود دارد که همیشه شلوغ است، به خصوص در روزهای تعطیل که مردم وقت و فرصت بیشتری برای تفریح و صرف غذا در بیرون از منزل را دارند. این‌گونه رستوران‌ها باید خیلی مراقب باشند همه چیز می‌تواند خوشمره‌تر باشد اگر رعایت کلیه نکات رستوران داری رعایت شود. به‌طور مثال چنانچه اگر روزی به خاطر سهل‌انگاری باعث مسمومیت عذائی شود به رستوران بد‌نامی تبدیل می‌شوند.
- سه عامل مهم برای انتخاب غذا:
۱. رنگ غذا
۲. بو و طعم
۳. نظافت غذا
هر یک از این نکات بالا در غذا رعایت نشده باشد مورد توجه نخواهد بود. چشم اولین عضوی است که قبل از چشیدن و مزه کردن برای خوردن آماده می‌شود چنانچه از نظر دید غدا رنگ بو نظافت درست باشد انسان راقب می‌شود که از غذا استفاده کند در نتیجه باید دقت شود این سه عامل را کاملاً رعایت کنند به‌طور مثال هیچ‌گاه غدا ی به رنگ بنفش مورد توجه نیست و اشتها کورکن است زیرا خوراکی به رنگ بنفش نیست و مردم عادت نکرده‌اند به خوراکی رنگ بنفش و چنانچه غذائی بو و طعم بدی داشته باشد رقبتی برای خوردن نیست. نظافت غدا هم چنانچه رعایت نشده باشد همان بی رقبتی نشان داده خواهد شد.
- چند شاخصه مهم یک رستوران موفق:
۱. یکی از رستوران‌های خوب شهر است.
۲. رستوران معروفی است سابقه زیادی دارد.
۳. رستوران دیگری در این سطح هم از نظر آوازه و شهرت، و هم از نظر کیفیت وجود ندارد.
۴. سرویس‌دهی خوبی دارد.
۵. غذای خوب و ظروف خوب و مناسبی دارد.
۶. موقعیت محلی مناسبی و خوبی دارد.
۷. دکوراسیون و مبلمان خوبی دارد.
۸. میز و صندلی‌های راحتی دارد.
۹. نور پردازی خوبی دارد.
۱۰. دارای چشم‌انداز زیبا و دل‌انگیزی است یا منظره خوبی دارد.
۱۱. کارکنان رستوران رفتار شایسته و مؤدبانه‌ای دارند.
۱۲. نظافت خوبی دارد.
۱۳. هر هفته یا هر روز ابتکار جدید یا غذای جدید می‌دهد.
۱۴. نیپ مشتریان است که به این رستوران می‌آیند.
۱۵. پارکینگ مناسب دارد یا در آن محل امکان پارک مناسب وجود دارد.
اینها همه از شاخصه‌های مهم یک رستوران شلوغ و موفق است و به خوبی گویای علت انتظار مردم در صف، برای خالی شدن میز‌هاست.
با وجود تمامی این نکات گاهی اوقات دیده می‌شود که رستورانی دارای هیچ یک از نکات یاد شده نیست، ولی باز هم شلوغ است، شلوغی این‌گونه رستوران‌ها به‌خاطر نبود رقیب و موقعیت محلی مناسبی است که از آن برخوردارند، به این صورت که مردم مجبور به مراجعه به همان یک رستوران هستند. اما باید توجه داشت که این‌گونه رستوران‌ها تنها فصل خاصی از سال شلوغند، به عبارتی شلوغی اینگونه رستورا‌ن‌ها فصلی است . . . و یا چنانچه رستورانی با امکانات و سرویس بهتر در همان محل افتتاح شود این رستوران مشتریان خود را از دست خواهد داد.
حال باید دید چه باید کرد تا یک رستوران همیشه پرسود و درآمدزا باقی بماند؟ و در این موقعیت وظیفه‌ی یک مدیر موفق چیست؟ یادآوری این نکته حائز اهمیت است که اکثر مشتریان از انتظارکشیدن به‌ خصوص در صف فراری هستند و رستوران‌هائی که برای خالی‌شدن جا مشتری مجبور است مدتی منتظر بماند، شانس کمی برای موفقیت دائم دارند و مشتریان زیادی را اینچنین از دست خواهند داد مردم از انتظار کشیدن آن هم برای صرف غذا زود بی‌حوصله می‌شوند و بی‌شک جای دیگری را برای غذا خوردن انتخاب خواهند کرد اگر از مشتری‌های تو صف نظرشان را یپرسید بیشتر آنها عصبانی خواهند بود که منتظر باید بایستند و بسیاری از مشتری‌ها می‌روند جای دیگری غذا می‌خورند و صبر نمی‌کنند و به ضرر رستوران می‌شود.
نباید فراموش کرد، این‌گونه رستوران‌ها به‌خاطر کم داشتن جا یا نداشتن سرعت نیز متضرر خواهند شد، زیرا چنانچه به سرعت سرویس‌دهی اضافه کنند، یا تعداد میزهای رستوران را افزایش دهند، تعداد بیشتری را پذیرائی خواهند کرد و از طولانی‌شدن انتظار مشتری می‌کاهند. مدیر یک رستوران باید توجه داشته باشد که بعضی مشتریان که باید در صف برای خالی شدن بیاستند بالاخره برای دیدن رستوران در فرصتی دیگر خواهند آمد ولی چگونه باید در روزهای شلوغ مشتریان را راضی نگهداشت که امیدوار باشیم این تعداد مشتری روز دیگر یا هفته‌ی دیگر مجدداً به این رستوران خواهند آمد؟ یا این صف و این انتظار تبلیغی بد برای رستوران نخواهد بود؟ بنابراین برای جلب و جذب مشتری و کاهش نارضایتی آنان و برای حفظ مشتریان در انتظار: سرویس‌دهی و خدمات یکی از نکات جلب مشتری است.
۱. برای مشتریان در انتظار باید صندلی راحت گذاشت و حتی با یک لیوان نوشابه، یا یک استکان چای رایگان از مشتری‌ها پذیرائی کرد.
۲. کیفیت و کمیت غذا همان‌طوری‌ که هست حفظ شود.
۳. رفتار و برخورد با مشتری بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
۴. یونیفرم کارکنان از پارچه‌های بهتر و زیباتر انتخاب شود.
۵. در روزها و ساعات خلوت، رستوران برای شام یا ناهار تخفیفی قائل شود.
۶. بر سرعت سرویس‌دهی اضافه شود.
۷. رستوران به وسایلی مجهز شود که در صورت انتظار، مشتری سرگرم باشد.
۸. به نظافت و بهداشت بیش از گذشته توجه شود و بیش از گذشته توجه شود.
۹. به سرویس‌های بهداشتی از نظر نظافت به‌طور مرتب توجه شود.
البته در یک چنین رستوران‌هائی اگراز قبل میز رزرو کنند، تعدادی میز به همین علت خالی خواهد ماند، در واقع نمی‌شود از این میزها چند بار استفاده کرد.
۱۰. این‌گونه رستوران‌ها باید بر سرعت سرویس‌دهی اضافه کنند تا مشتریان زودتر میزها را خالی کنند.
۱۱. در سبک چیدن میزها نیز باید دقت کنند چرا که با چیدن میزها به‌طور صحیح جا برای اضافه‌کردن تعداد بیشتری میز و صندلی خواهند داشت.
۱۲. آشپزخانه را نیزباید به تجهیزات مدرن مجهز و در چیدمان وسایل پخت و پز دقت و توجه شود که از برداشتن قدم‌های اضافی کارکنان جلوگیری شود که به سرعت‌دهی در سرویس‌دهی بیانجامد.
۱۳. کم‌بودن ظروف نیز یکی از عوامل کندی کار است، به‌طور مثال، چناچه ظروف کم باشد گارسن باید برای استفاده مجدد، منتظر شستن و خشک کردن آنها شود.
۱۴. هنگام گرفتن سفارش غدا معمولاً افراد مدتی را صرف انتخاب نوع غذا خواهند کرد، پس بهتر است صورت غذائی همراه با قیمت در معرض دید میهمانان قرار گیرد، یا اینکه نمونه غذاها و دسرها را آن‌طور که سرو می‌شود، در بشقاب و به‌صورت مصنوعی در همان اتاق انتظار با درج قیمت در ویترینی قرار داد.
۱۵. غذا‌های که زیاد‌تر سفارش داده می‌شود از قبل آماده کنند یا تزئین دور غذاها مثل سبزیجات و . . . را قبلاً در بشقاب بریزند.
۱۶. غذاهائی که سرو آن سریع‌تر است در منو اضافه کنند. مثل غذاهای که قبلاً پخته شده فقط اختیاج به کشیدن دارد.
۱۷. برای رستوران‌های که شلوغ نیستند می‌شود دست به ابتکار زد. به عنوان مثال، در نمایشگاه‌ها بن‌های غذا را با تخفیف ۲۰% ارائه دهند و اعلان کنند که اگر در ساعت ۳ بعدازظهر تا ۷ شب به رستوران مراجعه کنند از این تخفیف برخوردار خواهند شد. یا در روزها یا تاریخ‌های که می‌دانند رستوران خلوت است مثل، اواسط هفته اعلام کنند، برای هر میز ۲۰% تخفیف قائل می‌شوند. یا غذاهای دیگری که در ساعات شلوغی سرو نمی‌شود در منو بگنجانند این‌گونه ابتکار‌ها باعث خواهد شد تا رستوران در زمان‌های خلوت نیز مشتری داشته باشد و کارکنان نیز معمولاً در این ساعات به مشتریان بهتر خواهند رسید، ضمن اینکه کار کنان در کلیه ساعت کاری مشغول کار بوده، رستوران نیز از درآمد بیشتری برخوردار خواهد شد.
۱۸. یکی از مواردی که باید در نظر گرفت و بتواند پاسخگوی مراجعان باشد مسئله پارگینگ است برای رستوران‌های Fast Food آنهائی که در خیابان‌های پر رفت آمد و اصلی شهر باشند بسیاری از مردم برای انتخاب فضای آرام و دور از هیاهو از این محل‌ها استفاده می‌کنند و مایل هستند که اتومبیلشان را نیز در جای امنی پارک کنند تنها خدمات و سرویس‌دهی رستوران نیست بلکه برای جلب مشتری باید پارگینگ در نظر گرفته شود.
اگر مدیران یا صاحبان این مشاغل مایل هستند اماکن شلوغ را برای دایر‌کردن رستوران انتخاب کنند باید بدانند که در چنین محل‌های مشتریان برای پیدا کردن جای برای پارک اتومبیل با چه دردسر‌های مواجه می‌شوند. همان قدر که جلب مشتری مهم است امنیت جانی و مالی او نیز در زمان صرف غدا مهم و ارزشمند است اگر رستورانی برای حفظ امنیت مشتریان تدبیری نمی‌اندیشد و آنها را وادار می‌کند که خود دست به‌کار شوند و مشکلات پارک اتومبیل را حل کنند در کارشان ممکن است موفقیت کمتری به‌دست آورند.

 

 

 
نظرات ارسال شده ( 0 )
جستجوی برچسب
اخبار شهر شیراز
تصویر تصادفی
خوراک لهمجون

رستوران های ایرانی © 2009