افراد بسیاری بخصوص در ماه مبارک رمضان تمایل به مصرف شیرینی جات دارند و به هنگام افطار زولبیا و بامیه و همچنین خرما مصرف می کنند. اگر چه که متخصصین خوردن شیرینی جات و زولبیا و بامیه را در هنگام افطار توصیه نمی کنند، اما افراد تمایل بسیاری در مصرف آنها دارند. اما بر خلاف زولبیا و بامیه مصرف خرما بخصوص در این ماه توصیه می شود.
خرما میوهای مقوی است که مواد معدنی بسیاری همچون آهن، پتاسیم، روی، منگنز دارد. و ویتامین هایی همچون A ، B و E دارد .
خرما دارای قند زیادی است و حدود 70 درصد آن را کربوهیدرات تشکیل میدهد. خرما از جمله میوههای شیرینی است که مصرف محدود آن برای بیماران دیابتی نیز مجاز شناخته شده است.
از جمله خواص خرما، خنثی کردن اسید اضافی معده است. با توجه به اینکه زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد میشود، هنگام بروز چنین علائمی، 2 تا 3 عدد خرمای تازه را له کرده و در مقداری آب جوش بیندازید، سپس هم زده و بنوشید.
با خوردن یک عدد خرما به همراه شیر، پیش از خواب، خواب راحتی خواهید داشت.
خرما ضد میکروب است، همچنین سبب هضم غذا میشود. کلسیم موجود در خرما عامل اصلی استحکام استخوانهاست؛ در ضمن فسفر آن نیز مانع ضعف اعصاب و خستگی میشود.
با توجه به اینکه خرما دارای منیزیم نیز هست و سالمندان نیز برای جبران کاهش کار سلولهای مغزیشان باید غذاهای منیزیمدار بخورند، مصرف خرما، منیزیم مورد نیاز آنها را نیز تأمین میکند.
خرما مانع تجمع چربی شده و به دلیل دارا بودن عناصر مفید، دفاع بدن را نیز در برابر امراض بالا میبرد. علاوه بر این، خرما برای بیماران دارای چربی خون، چاقی و ناراحتیهای تنفسی مفید است.
مصرف خرما کار غده تیروئید را نیز تنظیم میکند.
البته لازم به ذکر است که زیاده روی در مصرف خرما برای کبد خوب نبوده و در ضمن فشار خون را بالا برده و سبب پوسیدگی دندانها و همچنین چاقی نیز میشود.