سحر اسماعیلی دورانی در گفتوگو با ایسنا، ادامه داد: مهمترین املاحی که همراه با آب در فرآیند تعریق از بدن دفع میشوند سدیم، پتاسیم و منیزیوم هستند، بنابراین استفاده از منابع غنی از پتاسیم شامل میوهها و سبزیجاتی مانند موز، هندوانه، طالبی، مرکبات، آلو،توتفرنگی، خیار، سبزیجات دارای برگ سبز، قرمز و بنفش مانند اسفناج، چغندر، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، هویج، لوبیا و غذاهای با طبع سرد مثل غذاهای دریایی در این فصل بیشتر توصیه میشود.
کارشناس تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مواد غذایی حاوی قند و چربی زیاد، فاقد آب هستند و متابولیسم را افزایش میدهند، گفت: به همین علت ترجیح بر این است که از این گونه مواد غذایی در فصل تابستان کمتر استفاده شود.
به گفته اسماعیلی دورانی، مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان، کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها مانند منابع غنی از ویتامین E ،C و B به حفظ ایمنی بدن و دفع سموم کمک میکنند.
وی با اشاره به اینکه گرما باعث بیاشتهایی میشود، گفت: به همین علت تمایل به مصرف غذاهای سرد بیشتر از غذاهای گرم و پخته شده است و استفاده از غذاهای سنتی مانند مخلوط ماست و خیار به همراه سبزیجات، گردو و کشمش میتواند یک غذای مناسب در این فصل باشد.
کارشناس تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با بیان اینکه باید آب فراوان در این روزها نوشید، اظهار کرد: سعی کنید نوشیدنیهای گازدار یا حاوی کافئین را جایگزین آب نکنید و از مصرف آب یخ خودداری کنید زیرا باعث بروز مشکلات گوارشی میشود.
اسماعیلی دورانی درباره چگونگی کمک به فرد گرمازده گفت: در صورتی که فردی دچار گرمازدگی شد وی را سریعاً به مکانی خنک و سایه منتقل کنید. استفاده از یک وان آب سرد، دوش گرفتن و پاشویه با آب سرد، نوشیدن مایعات خنک حاوی نمک به مقدار زیاد و در نهایت انتقال به بیمارستان هم برای نجات فرد توصیه میشود.